Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

ΟΚΑΝΑ: Δίωξη σε Μαλλιώρη και Πλατανιά για απιστία σε βαθμό κακουργήματος

Από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε, πράγματι, ότι πόσο 5,5 εκατ. ευρώ από το σύνολο 37 εκατ. ευρώ τακτικής επιχορήγησης που δίδει στον ΟΚΑΝΑ το υπουργείο Υγείας, δόθηκαν, αντί για την ενίσχυση των Κέντρων Πρόληψης, για εσωτερικό δανεισμό στον Οργανισμό.

Για παράτυπη οικονομική διαχείριση, από την οποία υπήρξε ζημία του ελληνικού δημοσίου, διώκεται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος η τέως πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Mελπομένη Μαλλιώρη, όπως και ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού επί της θητείας της, Δημήτρης Πλατανιάς.
Η δίωξη ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο που διενήργησε και τη σχετική έρευνα με εντολή της επικεφαλής στην Εισαγγελία Διαφθοράς Ελένη Ράικου.
Η υπόθεση έφθασε στη δικαιοσύνη με πρωτοβουλία της πρώην υφυπουργού Υγείας Ζέτας Μακρή για κονδύλια που διατέθηκαν στον ΟΚΑΝΑ από το υπουργείο για προγράμματα Κέντρων Πρόληψης για εξαρτημένα άτομα αλλά διατέθηκαν για άλλους σκοπούς.
Από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε, πράγματι, ότι πόσο 5,5 εκατ. ευρώ από το σύνολο 37 εκατ. ευρώ τακτικής επιχορήγησης που δίδει στον ΟΚΑΝΑ το υπουργείο Υγείας, δόθηκαν, αντί για την ενίσχυση των Κέντρων Πρόληψης, για εσωτερικό δανεισμό στον Οργανισμό, για κάλυψη, δηλαδή, μαύρης τρύπας που είχε στα οικονομικά του.
Επίσης δεν υλοποιήθηκε προγραμματική συμφωνία μεταξύ ΟΚΑΝΑ και ΚΕΕΛΠΝΟ, ύψους 20 εκατ. ευρώ, για την δημιουργία 17 Κέντρων Αποκατάστασης και παρακολούθησης εξαρτημένων ατόμων, καθώς της σχετικά κονδύλια χρησιμοποιήθηκαν για την μισθοδοσία του προσωπικού στον ΟΚΑΝΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου