Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Βιωματική παρέμβαση στο Δημοτικό Σχολείο Σκοτούσσας

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί ανάρτηση η οποία έχει δημοσιευθεί στο blog του Δημοτικού Σχολείου Σκοτούσσας, σχετικά με την παρέμβαση μας στην Α΄τάξη. (http://blogs.sch.gr/dimskot/)

Στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας "Κόκκινη κλωστή δεμένη" που υλοποιούν οι μαθητές της Α΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Σκοτούσσας, με τους εκπαιδευτικούς κα. Τρέντσιου Ευανθία και Μερτζανίδου Ιωάννα, παρακόλουθησαν σήμερα, ένα βιωματικό μάθημα, με την καθοδήγηση του Κοινωνικού Λειτουργού του Κέντρου Πρόληψης Ν. Σερρών "ΟΑΣΙΣ", κ. Κρυωνά Χρήστο. Μετά από ασκήσεις γνωριμίας και ενεργοποίησης των μαθητών, τα παιδιά άκουσαν την ιστορία του 'ΊΩΝΑ", μια ιστορία που περιγράφει την σύγκρουση μεταξύ δύο αδερφών.
Ακολούθησαν ερωτήσεις κατανόησης της ιστορίας και στη συνέχεια την επανέλαβαν οι ίδιοι οι μαθητές. Ακολούθως, κάποιοι μαθητές εθελοντικά προσφέρθηκαν να δραματοποιήσουν την ιστορία. Ακολούθησε συζήτηση όπου οι μαθητές οδηγήθηκαν να ανακαλύψουν συναισθήματα που δημιουργεί η επιθετικότητα όπως "Θυμός", "Φόβος", "Λύπη", "Πόνος", κ.τ.λ. και εναλλακτικούς τρόπους επίλυσης μιας σύγκρουσης. Στο τέλος κάθε μαθητής κατέθεσε προφορικά αυτό που έμαθε από την σημερινή συνάντηση, αξιολογώντας έτσι την εκδήλωση.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κρυωνά Χρήστο και το Κέντρο Πρόληψης Ν. Σερρών "ΟΑΣΙΣ", που για άλλη μια φορά μας καθοδηγούν, βασιζόμενοι στην πολυετή τους πείρα, ώστε να πετύχουμε την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και την μαθησιακή προσαρμογή των παιδιών με ένα τρόπο ευχάριστο και ψυχαγωγικό.
Υγ: Ανταποδίδουμε και εμείς από την πλευρά μας τις ευχαριστίες προς το Δημοτικό Σχολείο Σκοτούσσας, τόσο για την συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια, όσο και για το γεγονός οτι οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί δείχνουν ένα τεράστιο ενδιαφέρον για να προσφέρουν στα παιδιά όλα τα εφόδια που χρειάζονται για την καλύτερη και πολύπλευρη ανάπτυξη τους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου