Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Ενημερωτική Ομιλία στο 6ο Γυμνάσιο για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο

Την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 και ώρα 17:00 έως 19:30μ.μ. στο αμφιθέατρο του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε ενημεωτική ομιλία με θέματα που αφορούσαν την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο. Οι θεματικές ενότητες που παρουσιάστηκαν από τους ομιλητές κέντρισαν το ενδιαφέρον των γονέων-ακροατών, καθώς δεν αφορούσαν μόνο τα τετριμμένα και γνωστά σε όλους θέματα των κινδύνων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, αλλά κυρίως τεχνικές και τρόπους αντιμετώπισης-προστασίας από όλους τους κινδύνους του Διαδικτύου.
   Αρχικά παρουσιάστηκαν αναλυτικά και κατηγοριοποιημένα οι κίνδυνοι του διαδικτύου από τον κ. Σαμολαδά Ιωάννη Καθηγητή Πληροφορικής,  ενώ στη συνέχεια δόθηκε η ευκαιρία στους γονείς να εμβαθύνουν και να προβληματιστούν στο θέμα των "ψευδών" ειδήσεων με την εισήγηση του κ. Μαρμόρκου Ηλία, επίσης Εκπαιδευτικού Πληροφορικής. Κατόπιν έγινε επίδειξη του τρόπου ελέγχου της πρόσβασης των χρηστών στο Διαδίκτυο και του άσεμνου περιεχομένου αυτού, από τον καθηγητή πληροφορικής στο σχολείο μας κ. Κυριακίδη Μιχάλη. Επιπλέον έγινε παρουσίαση του λογισμικού Κ9 Web Protection, ενός προγράμματος για web φιλτράρισμα ενός Η/Υ, ενώ επίσης αναπτύχθηκαν και τρόποι γονικού ελέγχου Διαδικτύου σε επίπεδο Router, από τον κ.Κλέτσα Αλέξανδρο, εκπαιδευτικού πληροφορικής και τεχνικού της ΠΛΗΝΕΤ.
   Τέλος η κ. Καραγκιόζη Φανή, Ψυχοπαιδαγωγός του Κέντρου Πρόληψης ΟΑΣΙΣ, με την εισήγησή της εστίασε στο θέμα του Κυβερνοεκφοβισμού από το Διαδίκτυο και στο επίσης μέγιστο θέμα του Διαδικτυακού Εθισμού, παραθέτοντας στοιχεία που δύναται να βοηθήσουν τους γονείς στον εντοπισμό και στην αντιμετώπιση των παραπάνω φαινομένων. 
   Ευχαριστούμε την ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. και το Σύλλογο Καθηγητών Πληροφορικής για τη συνδρομή τους στην οργάνωση της ενημερωτικής συνάντησης και όλους τους εισηγητές για τις εμπεριστατωμένεις εισηγήσεις τους, καθώς και για το χρόνο που διέθεσαν στους γονείς για συζήτηση και επίλυση αποριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου