Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

"Κατανόηση & Εξοικείωση με την ενεργητική ακρόαση"

Βιωματικό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Β/θμιας Εκπαίδευσης με θέμα: «ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ & ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ»
Την Πέμπτη 11-12-2014 και ώρα 14.00 – 15.00 πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Πρόληψης «Οασις» βιωματικό εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ & ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ». Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της Β΄/θμιας Διεύθυνσης Σερρών και την υπεύθυνη σε αυτόν κ.α. Παλάζη Χρυσάνθη.Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί της Περιφέρειας οι οποίοι επιθυμούσαν να εκπαιδευτούν στο συγκεκριμένο αντικείμενο.
Σκοπός του σεμιναρίου ήταν οι εκπαιδευτικοί να κατανοήσουν και να εξοικειωθούν με τη μέθοδο της ενεργητικής ακρόασης. Η ενεργητική ακρόαση αποτελεί μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους επικοινωνίας και κατανόησης του άλλου. Είναι ένας από τους πλέον βοηθητικούς τρόπους ώστε α)να κατανοήσουμε τον έφηβο, β)να του δείξουμε ότι τον καταλάβαμε και γ)να τον ενθαρρύνουμε να βρει μόνος λύση στα θέματά του.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου εστιαστήκαμε αποκλειστικά στη συγκεκριμένη μέθοδο κατανοώντας την έννοια της, στις προϋποθέσεις εφαρμογής της, και στην εξάσκηση αυτής με βιωματικό τρόπο.
Το σεμινάριο θα επαναληφθεί για νέα ομάδα εκπαιδευτικών την Πέμπτη 18 – 12 – 2014 και ώρα 14.00 – 15.00. Τόπος διεξαγωγής του σεμιναρίου είναι το Κέντρο Πρόληψης Όασις, Μαραγκουδάκη 10, Σέρρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου